Elektrische auto verkopen

Heb je een elektrische auto en wil je deze verkopen? Ikwiljouwautokopen.nl is zeer geïnteresseerd in je elektrische auto. De markt voor elektrische auto’s is de afgelopen jaren explosief gestegen, zo reden er in 2013 ongeveer 28.600 elektrische personenauto’s op het Nederlandse wegennet en in het jaar 2015 maar liefst 87.612 eenheden. Dit is natuurlijk een explosieve groei die zich de komende jaren ongetwijfeld door gaat zetten binnen de Nederlandse automarkt. We hebben in bovenstaande cijfers alle auto meegenomen welke een elektrische aandrijving aan boord hebben, van een volledig elektrische auto tot een plug-in hybride variant.

elektrische auto

Welke soorten elektrische auto’s zijn er nou eigenlijk?

We kunnen onderscheid maken in de volgende soorten elektrische auto’s:

Volledig elektrische auto;

Dit zijn voertuigen met alleen een elektromotor als aandrijving, hierbij is er dus geen mogelijkheid om op benzine of diesel te rijden. Een voorbeeld hiervan is de Mercedes-Benz B Electric Drive (foto). Een groot voordeel van deze auto’s zijn natuurlijk dat je geen dure brandstof hoeft te kopen aangezien stroom goedkoper is dan de conventionele brandstoffen. Nadelen zijn dat er vaak een beperkte actiradius geldt voor deze auto’s, de Mercedes-Benz B Electric Drive heeft bij een volle accu slechts een bereik van plus minus 200km onder optimale omstandigheden. Een 2e nadeel is dat het volledig opladen van een elektrische auto aanmerkelijk langer duurt dan dat van een plug-in hybride variant.

electrische-auto-opladenRange extender;

Ook deze variant rijdt volledig op elektriciteit maar het verschil zit erin dat deze auto’s een verbrandingsmotor aan boord heeft voor het geval je zonder stroom komt te zitten. De verbrandingsmotor drijf in deze niet de wielen aan maar laadt alleen de accu van de elektromotor bij.Zo kan je je reis vervolgen op stroom maar wordt deze opgewekt door middel van een diesel of benzine motor. De Opel Ampera en de Fisker zijn voorbeelden van elektrische auto’s met een range extender.

Plug-in hybride;

Deze vorm heeft zowel een elektro als ook een verbrandingsmotor, dit kan zowel een benzine als ook een diesel motor zijn. Op het moment dat je een auto ook aan het stopcontact kunt opladen spreken we van een plug-in hybride. Dankzij een grote accupakket kun je behoorlijke afstanden afleggen en nadat je accu leeg is rijd je gewoon verder op de verbrandingsmotor, zo heb je een behoorlijk grote reikwijdte. Een voorbeeld van een plug-in- hybride is de Mercedes-Benz C350e.

Je elektrische auto verkopen via Ikwiljouwautokopen.nl

Ondanks dat de elektrische auto nog maar net zijn intrede heeft gedaan op de Nederlandse automarkt kan je jouw elektrische auto verkopen aan Ikwiljouwautokopen.nl! Zonder probleem ontvang je binnen 48 uur een gegarandeerd online bod op jouw elektrische auto. Content met ons bod? Klik dan op accepteer bieding en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen voor de overdracht van jouw elektrisch auto. Maak je gebruik van onze ophaalservice dan komen wij de auto bij je thuis of op je werk ophalen, je ontvangt direct een vrijwaring en het afgesproken bedrag voor je elektrische auto. Verkoop vandaag je hybride auto, makkelijk, snel en betrouwbaar aan Ikwiljouwautokopen.nl, jij het geld en wij de auto!

Duizenden tevreden klanten gingen u voor