BTW auto verkopen

Je btw auto verkopen kan via Ikwiljouwautokopen.nl. Een btw auto is een auto die destijds als nieuw is gekocht waarop btw terug is gevraagd. Met andere woorden is het zo dat de auto door een bedrijf is aangeschaft aangezien de meeste bedrijven een btw plicht hebben. Wanneer een auto is gekocht door een particulier spreken we van een marge auto en is hier geen btw meer op terug te vorderen, dat wil zeggen wanneer een auto als occasion wordt aangeboden als zijnde marge auto verkopen kan hier nimmer meer btw op worden terug gevraagd ondanks dat de nieuwe koper een bedrijf is. Eenmaal een marge auto altijd een marge auto.

Chrysler 300 C Verkopen Verkoop btw auto of marge?

Een marge auto die aangeschaft is door een particulier kan zoals eerder aangegeven nooit meer een btw auto worden, andersom kan een nieuw aangeschafte auto door een bedrijf waardoor wel btw is teruggevorderd wel een marge auto worden. Dit gebeurd wanneer een occasion als btw auto te koop staat (dus als nieuw is aangeschaft door een bedrijf) aangeschaft wordt door een particulier. Op het moment van uit factureren wordt deze btw auto een marge auto en kan hier geen btw van worden teruggevorderd.

Particulier

Wanneer een particulier een auto aanschaft, nieuw of gebruikt betreft dit altijd een marge auto aangezien een particulier immers geen btw kan terug vragen oftewel geen btw plicht heeft. Heb je een btw of marge auto? Het maakt voor Ikwiljouwautokopen.nl niets uit, voer de gegevens in van je huidige auto, omschrijf hem zo goed en nauwkeurig mogelijk en maak foto’s van zowel het interieur als ook het exterieur en je ontvangt binnen 48 uur een gegarandeerd online bod. Wanneer je akkoord gaat met het bod wat wij hebben afgegeven klik dan op de button accepteren en wij nemen dan op zeer korte termijn contact met je op om een afspraak te maken voor de overdracht van je auto.

Meer informatie over onze dienstverlening:

Zakelijke auto verkopen

Een BTW auto verkopen is hetzelfde als een zakelijke auto verkopen, mits er BTW is betaald bij de aanschaf van de auto. Als dit zo is, mag de auto ook met BTW worden gefactureerd zodat de ondernemer de omzetbelasting later weer terug kan vragen. Een zakelijke auto verkopen gaat dus eigenlijk hetzelfde als het verkopen van een “normale” auto. Het enige verschil is dat de onderneming een factuur opstelt voor de koper. Als je een zakelijke auto gaat verkopen aan een particulier zoals een medewerker, dient er ook een factuur opgesteld te worden met BTW.

Afronding verkoop

Wanneer na de eind inspectie blijkt dat alles is zoals door jou omschreven in je online taxatie vrijwaren we de auto en betalen wij per direct, contant of per bank. Je kan de auto natuurlijk bij ons afleveren op onze locatie in Groningen maar je kunt ook gebruik maken van onze ophaal service, dan komen we de auto bij je thuis of op je werk halen. Verkoop je auto makkelijk en veilig via Ikwiljouwautokopen.nl jij het geld, wij de auto!

Duizenden tevreden klanten gingen u voor