Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met de meest gestelde vragen. Neem dan gerust contact met ons wanneer uw vraag er niet tussen staat.

Wat heb ik nodig tijdens de overdracht?

Wanneer je tot een deal gekomen bent met ikwiljouwautokopen.nl hebben wij de volgende gegevens nodig zodat we je identiteit, adres en eigendom van het voertuig kunnen controleren tijdens de overdracht:

 • Identificaties; je rijbewijs.
 • 2 bewijzen van adres, kenteken en bijv. een telefoonrekening niet ouder dan 3 maanden.
 • Volledig kenteken bewijs incl. overschrijvingsbewijs of tenaamstellingscode.
 • Je bankpas.
 • Onderhouds- en instructieboekje van het voertuig.
 • Alle reservesleutels
 • Sleutel en radio code (indien van toepassing)
 • Cd‘s en dvd‘s die noodzakelijk zijn voor gebruik navigatie (indien van toepassing)

Wanneer krijg ik betaald? Contant of per bank?

Wanneer je akkoord gaat met ons online bod, en tijdens de overdracht blijkt alles zo te zijn zoals door jouw op onze website is omschreven en je heb alle documentatie weten te overleggen (zie hieronder) dan zullen wij in tweevoud een inkoopverklaring opmaken en het geld per direct aan je overmaken of indien gewenst contant aan je voldoen.

Is de auto ophaalservice gratis?

Wanneer wij de auto gratis (kunnen) komen ophalen, vermelden we dit duidelijk op de pagina waar u uw bod kunt inzien.

Wat als het kenteken niet op mijn naam staat, bijvoorbeeld familielid of vriend?

Dan koopt ikwiljouwautokopen.nl gewoon je auto! Onder de volgende voorwaarden; als je namens een familielid of vriend verkoopt, dan hebben we hun schriftelijke toestemming nodig. De bankgegevens moeten overeenkomen met de persoon die op het registratiedocument wordt vermeld. We hebben ook twee identificatiedocumenten van de eigenaar nodig (een identiteitskaart en een bewijs van adres dat max. 3 maanden oud is) en twee identificatiedocumenten van de persoon die namens de eigenaar de auto verkoopt (een identiteitskaart en een bewijs van adres dat max. 3 maanden oud is).

Hoe werkt ikwiljouwautokopen.nl?

 1. Je vult alle gegevens van je auto in en omschrijft de auto zo realistisch mogelijk.
 2. Wij pakken je taxatie op en brengen binnen 48 uur een bod uit.
 3. Wanneer je hier akkoord mee gaat maken wij een afspraak met je voor de overdracht.
 4. Wij komen langs of jij komt bij ons langs, je ontvangt het geld en de vrijwaring en wij de auto met alle benodigde documenten (zie hierboven)

Heb ik een bedenktijd?

Uiteraard mag je nadenken of je wel of niet akkoord gaat met het bod dat wij afgeven, maar zodra je akkoord gaat is er sprake van een verplichting tot levering. Wanneer je de overeenkomst heeft gesloten om via onze website je auto te verkopen, dan heb je uiteraard ook de verplichting de auto aan ons te leveren.

Zijn er kosten aan verbonden?

Nee. Zowel het aanvragen van een bod, als de daadwerkelijke verkoop van de auto is geheel gratis.

Hoe lang is het bod geldig?

Het bod is nadat wij het uitbrengen 3 dagen geldig. Daarna kan ikwiljouwautokopen.nl de prijs wijzigen.

Is het bod gegarandeerd?

Ja, ons bod is gegarandeerd! Ons bod is gebaseerd op de door jouw ingevulde en omschreven informatie via onze website. Hoe beter, uitgebreider en realistischer je omschrijving hoe hoger het bod en de zekerheid dat ons bod geldig is op het moment van overdracht. Mocht de auto in werkelijkheid echter anders zijn dan door jou omschreven dan dienen wij ons online bod aan te passen. Dus ons advies; wees eerlijk, betrouwbaar en realistisch dan zullen wij ons ook aan de afspraak houden! Bij de overdracht van de auto dienen er minimaal twee sleutels aanwezig te zijn, tenzij anders vermeld in de taxatie.

Krijg ik een vrijwaring?

Ja, wij zijn een RDW gecertificeerd bedrijf. De vrijwaring ontvang je op het moment van overdracht van de auto. Vanaf dat moment ben je wettelijk geen eigenaar meer van het voertuig en vervalt uiteraard ook de plicht van verzekering en houderschapsbelasting.

Hoe zit het met mijn persoonsgegevens?

Je persoonlijke gegevens zullen wij uitsluitend gebruiken voor interne zaken en nimmer ter beschikking stellen aan andere partijen.

Kan ik mijn auto met een buitenlands kenteken ook laten taxeren?

Nee, ikwiljouwautokopen.nl koopt alleen voertuigen in met een Nederlands kenteken en die geregistreerd zijn in Nederland.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over ikwiljouwautokopen.nl?

Jouw mening is erg belangrijk, zonder jouw geen werk voor ons! Wanneer je ontevreden bent over ons op welk vlak dan ook, heb je een klacht of zie je een verbetering? Vul ons contactformulier in of mail het ons: info@ikwiljouwautokopen.nl

Onafhankelijke beoordelingen
Bekijk hier al onze beoordelingen.