Kentekenbewijs om jouw auto te verkopen

Bij de verkoop van je auto is het erg belangrijk dat je het juiste kentekenbewijs paraat hebt, op deze pagina lees je welke bewijs dit is.

Kentekencard of Kentekenbewijs

Er zijn twee type kentekenbewijzen, een kentekencard (sinds januari 2014) en het de meest bekende (inmiddels) oude kentekenpapieren. Hieronder lees je welk bewijs je nog hebt bij het auto verkopen. Kentekenbewijs of kentekencard, zonder de juiste papieren is het niet mogelijk om je auto te verkopen. Zorg er daarom voor dat je de juiste papieren hebt klaarliggen.

Nieuw: Kentekencard

Sinds 1 januari 2014 geeft de RDW een kentekencard af in plaats van de bekende papieren variant. Dit pasje is net zo groot als een bankpas, zie het pasje op de onderstaande afbeelding. Op het pasje staat het tweede deel van de tenaamstellingscode, het eerste deel van de code ontvang je bij de aanschaf / overschrijving van de auto. Het is belangrijk dat je beide delen bij de hand hebt wanneer je de auto verkoopt.

Kenteken Card

Auto verkopen met oud kentekenbewijs

Het kentekenbewijs dat uitgegeven werd tot 1 januari 2014 bestaat uit:

1. Voertuigbewijs – Deel IA; het deel met de voertuiggegevens
2. Tenaamstellingsbewijs – Deel IB; het deel met de tenaamstellingsgegevens
3. Overschrijvingsbewijs – Deel II; het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren

Zorg er bij de verkoop van je auto voor dat je alle drie de delen bij de hand hebt.

Kentekenbewijs Deel IA

Kentekenbewijs Deel IA

Kentekenbewijs Deel II

Kentekenbewijs Deel IB

Kentekenbewijs Deel 2

Kentekenbewijs Deel 2

Meer informatie over onze dienstverlening:

Onafhankelijke beoordelingen