Tips auto verkopen

Een auto verkopen doe je niet elke dag en omdat het over het algemeen om een groot geld bedrag gaat ervaren veel mensen het verkopen van hun auto als een stressvolle bezigheid. Bij Ikwiljouwautokopen.nl vinden we dat zonde. Wij zorgen ervoor dat je jouw auto zorgeloos, snel en gratis kunt verkopen. Toch zijn er zaken die je kunt voorbereiden om de verkoop nog soepeler te laten verlopen. Om je hierbij te helpen hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet:

1. Duidelijke foto’s

Maak duidelijke foto’s van het interieur en exterieur van je auto. Fotografeer bijvoorbeeld de velgen, of andere noemenswaardige details die niet standaard zijn op je auto. Mocht de auto schades hebben zet deze dan ook op de foto. Uiteraard is het belangrijk dat de auto goed schoon is. Voor kwalitatieve schoonmaakproducten voor je auto kijk je op Fmfan.nl.

2. Benadruk de extra opties

Benoem alle opties die niet standaard zijn op je auto; zoals xenon, winterbanden, cruisecontrol, parkeersensoren, trekhaak, de uitvoering van je auto etc. Opties maken een auto uniek en kunnen zeer waarde verhogend werken.

checklist_todo-256

3. Vermeld de onderhoudshistorie

Ikwiljouwautokopen.nl is een auto opkoper van alle soorten auto’s. Wij bieden (vrijblijvend) op jouw auto. Als je onderhoudsboekjes van de auto hebt, kan dit het bod verhogen. Ook als dit niet aanwezig is, is het relevant om aan te geven of er in het verleden het onderhoud aan je auto is uitgevoerd en of dit gedaan is door een garage of dealer. Noteer ook bij welke kilometerstand je auto zijn laatste onderhoud heeft gehad.

4. Stop de autoverzekering pas op het moment dat de auto is gevrijwaard

In Nederland is minimaal een WA verzekering verplicht wanneer een auto geregistreerd staat op jouw naam. Wanneer je de verzekering eerder opzegt dan dat de auto gevrijwaard is levert dit je vrijwel zeker een forse boete op.

Meer informatie over onze dienstverlening:

5. Kentekenbewijzen

Zorg dat bij de overdracht de volgende kentekenbewijzen aanwezig zijn: Deel 1a) Dit is het deel waarop alle (technische) informatie van het voertuig staat. Deel 1b) Op dit deel staan de gegevens van degene op wiens naam de auto staat. Deel 2) Dit is het zogenaamde “overschrijvingsbewijs”. Is het kenteken na 1 januari 2014 afgegeven dan is de tenaamstellingscode belangrijk voor het overschrijven van de auto. Bereid je bij de verkoop goed voor, kijk op de pagina auto verkopen kentekenbewijs welk bewijs jij nodig hebt bij de overschrijving.

Onafhankelijke beoordelingen