Vijf must have veiligheids auto-accessoires

In Nederland zijn veel veiligheids auto-accessoires niet verplicht. Dit is raar, want bijvoorbeeld een noodhamer kan het verschil maken tussen leven en dood. Hieronder geven we je vijf veiligheidsaccessoires voor in de auto die niet verplicht zijn, maar je wel uit de brand kunnen helpen 😉

1. Een gevarendriehoek

Gevarendriehoek

Een gevarendriehoek is een driehoekige rode reflector waarmee je andere weggebruikers kan waarschuwen. Als jij veilig de weg op wilt, is het een must om een gevarendriehoek in de auto te hebben. Het is in Nederland niet verplicht om een gevarendriehoek in je auto te hebben, maar in de meeste Europese landen wel. Afhankelijk van de snelheid waarmee op de weg gereden mag worden, dien je de driehoek van 100 (snelweg) tot 30 meter (bebouwde kom) te plaatsen.

Een gevarendriehoek kost maximaal €10,00 en koop je gemakkelijk (online) bij bijvoorbeeld de ANWB of de Action.

Veiligheidsvest2. Veiligheidsvesten (ook voor kinderen)

Een veiligheidsvest zorgt er voor dat je goed zichtbaar bent wanneer je met de auto stil komt te staan. Helemaal wanneer het donker is, is een veiligheidsvest erg belangrijk. Voor jou, maar al helemaal voor je kinderen. In Nederland is het niet verplicht om een veiligheidsvest in de auto te hebben. In andere Europese landen (zoals Duitsland) is het echter wel verplicht. Wanneer je geen vest hebt, in een land waar het wel verplicht is, riskeer je een boete van € 15,00. Let er daarnaast op dat vesten binnen handbereik opgeborgen dienen te worden, dit maakt de kofferbak bijvoorbeeld geen geschikte plek.

Ook een veiligheidsvest kost ongeveer €5,00 en koop je gemakkelijk online.

3. Een verbandtrommel

Verbandtrommel in de autoOok een verbandtrommel of EHBO koffer is in Nederland, in tegenstelling tot de meeste Europese landen, niet verplicht. Vooral als je op vakantie gaat is het daarom verstandig om er één in de auto te hebben. Naast de aanwezigheid is het ook belangrijk dat de inhoud voldoet aan aan de Europese richtlijnen (veiligheidsnorm DIN 13164).

Ook een verbandtrommel kost ongeveer €10,00 en koop je ook gemakkelijk online.

Noodhamer4. Een noodhamer

Misschien wel de belangrijkste van de vijf, de noodhamer (lifehammer). Met een veiligheidshamer snel uit je auto ontsnappen, bijvoorbeeld wanneer je te water bent geraakt. De ene hamer is de andere niet, zo toonde ook Radar aan in 2014. Tijdens een test kwam Rader er achter dat hamers soms niet goed werken. Het is daarom erg belangrijk dat een noodhamer voorzien is van een springveer.

In 2014 kwam de Lifehammer Evolution als beste uit de test, deze koop je gemakkelijk online bij bijvoorbeeld de ANWB. De kosten bedragen ongeveer €15 tot €20.

5. Een brandblusser

Brandblusser in de autoEen auto zit vol met brandbare materialen. Denk aan verschillende soorten plastic, bekleding en natuurlijk de brandstof. Zorg er daarom altijd voor dat je goed voorbereid bent op een autobrand. Dit doe je door er voor te zorgen dat er altijd een auto brandblusser in de auto aanwezig is. Het is niet verplicht in Nederland, maar qua veiligheid zegt dat natuurlijk niets. Wanneer jouw auto in de brand staat zul je blij zijn dat je er destijds een hebt aangeschaft.

De prijzen van auto brandblussers verschillen van €15 tot €50. Je koopt ze tevens online of bij de ANWB.

Duizenden tevreden klanten gingen u voor