5 onmisbare apps voor in de auto

Autorijden is duur en kan soms een hoop frustratie opleveren. Een boete voor te snel rijden of uren in de file, het is niet altijd een pretje. Gelukkig zit de technologie niet stil en wordt er tegenwoordig veel slimme apps ontwikkeld die je een hoop geld, tijd en frustratie kunnen besparen.

Wij hebben daarom dé 5 auto-apps voor je op een rij gezet die je het leven makkelijker zullen maken!

flitsmeister app auto#1 Flitsmeister

Een geweldige app! Actuele informatie over files, flitsmeldingen van vaste en tijdelijke flitsers, trajectcontroles en waarschuwingen wanneer er een nooddienst in jouw omgeving is. De app biedt het allemaal. Op basis van jouw geografische locatie wordt herkent waar jij je bevindt en krijg je een signaal wanneer je moet remmen voor een flitspaal of hoe lang het nog ongeveer duurt voordat je uit die vervelende file bent.

De flitsmeldingen die je ontvangt via flitsmeister zijn ‘user generated’. Jij en andere weggebruikers kunnen flitsers melden zodat deze worden toegevoegd. Daarnaast word je bij het passeren van een flitser gevraagd of de flitser er nog steeds staat. Hierdoor kan Flitsmeister een actueel en accuraat overzicht geven van de flitsers in Nederland (en België).

Google Maps app

#2 Google Maps

Dure navigatiesystemen zijn niet meer van deze tijd. Waarom zou je er voor betalen als er (misschien wel betere) alternatieven op de markt zijn. Google Maps is hier één van. Goede navigatie met onder andere fileherkenning. Is er een snellere weg? Dan krijg je de vraag of je deze wilt nemen.

Het nadeel van Google Maps ten opzichte van de traditionele navigatiesystemen is dat het data gebruikt. In Nederland zal dit veelal geen probleem zijn maar als je op vakantie gaat en je ook in het buitenland moet navigeren, kan dit flink in de papieren gaan lopen.

#3 Find my car

Je kent het wel, je bent ergens in een onbekende stad (mogelijk in het buitenland) en je hebt eindelijk een geschikte parkeerplek gevonden 🙂 Blij en opgelucht loop je de stad in, op naar de winkels! Iets minder blij word je als je aan het einde van dag, uitgeput van het winkelen, een half uur kwijt bent aan het zoeken van je auto.

De oplossing zijn super simpele apps zoals Find my car of Take me to my car. Als je de auto hebt geparkeerd markeer je in de app de locatie van de auto (dit gaat via GPS, een netwerk verbinding is niet noodzakelijk). Kan je de auto niet vinden, dan open je de app en loopt je gemakkelijk naar de auto toe.

#4 Parkeer Apps

YellowBrickParkeer apps worden de laatste jaren steeds populairder. Niet gek, want het zorgt voor veel comfort en veelal ook lagere kosten. De meeste gebruikte apps zijn Yellowbrick, Parkline en Parkmobile. In grote lijnen werken ze als volgt:

  1. Je zoekt een parkeerplaats;
  2. Je opent een parkeer app die automatisch je locatie herkent (GPS);
  3. Controleer of je locatie correct is en kies ‘start parkeren’
  4. Wanneer je terug komt bij je auto beëindig je de parkeerplaats. De parkeerkosten komen direct in beeld.

Een groot voordeel van parkeer apps is dat je geen risico meer hebt op een bon, want je betaald achteraf voor de parkeerduur. Hierdoor kan je veel geld besparen!

Een nadeel is dat de aanbieder van de dienst meestal enkele dubbeltjes bij de parkeerkosten optelt. Je kunt er voor kiezen om dit te omzeilen door één vast maandbedrag te betalen. Wanneer je vaak parkeert in een betaald gebied, dan kan dit al snel uit.

DirectLease-TankService

#5 DirectLease-TankService

Ondanks dat de benzineprijzen tegenwoordig relatief laag zijn, blijft een tankbeurt een prijzige aangelegenheid. Met de DirectLease-TankService app kan je hierop veel geld besparen. DirectLease-TankService toont namelijk de actuele benzine en dieselprijzen van alle tankstations bij jou in de buurt. Goedkoop tanken? Sorteer op afstand (op basis van GPS) en maakt je keuze 🙂

Duizenden tevreden klanten gingen u voor