Gratis de restwaarde van jouw auto berekenen

De restwaarde van een bepaalt wat hij nog waard is na een aantal jaar. Als je een nieuwe auto koopt dan weet je dat je het eerste jaar een grote afschrijving op de auto hebt en dus in verhouding een lage restwaarde. De restwaarde van een auto wordt bepaald daar een aantal factoren zoals; kilometers, nieuwwaarde, staat van de auto, opties en vraag en aanbod.

Waarom de restwaarde weten?

Het kan meerdere redenen hebben om de restwaarde van je auto te laten berekenen. Zo kan het zijn dat je een financiering op je auto hebt lopen. Op het moment dat je de auto verkoopt staat er dan nog een bedrag open die afgelost moet worden bij de financieringsmaatschappij. Stel dat je een Volkswagen Golf hebt die je wilt verkopen na 3 jaar. Je hebt bij de aanschaf een financiering afgesloten van €10.000,-. Er staat nu nog een bedrag open van €3.100,- op het moment van verkoop. Het is nu belangrijk om de restwaarde van je auto te weten zodat je kan kijken of deze waarde hoger of lager is dan het openstaand bedrag van de financiering. Als de werkelijke waarde van de auto lager ligt dan het openstaand bedrag van de financiering dan kan het verstandig zijn om nog een tijdje in de auto door te rijden.

Restwaarde berekenen auto gratis

restwaarde auto in geld

Ben je in het bezit van een auto dan heb je je vast wel eens afgevraagd wat nu nog de restwaarde van jouw auto zal zijn. Je kan nu de restwaarde auto berekenen gratis en dat ook nog binnen 48 uur. Wat moet je doen om de restwaarde berekenen van jouw auto. Je vult op onze website jouw kenteken van de auto in bij het gele kentekenplaat die je op het scherm ziet. Als je het kenteken van jouw auto niet weet dan kan je er ook voor kiezen om de auto handmatig in te voeren. Pas wel op dat je bij handmatige invoer wel de juiste gegevens invult zodat de restwaarde berekening auto ook betrouwbaar is. Als je alle gegevens hebt ingevuld dan ontvangen onze taxateurs de gegevens waarmee zij aan de slag kunnen. Als je foto’s hebt toegevoegd dan vergemakkelijkt dat wel het proces en zal de restwaarde berekening auto ook betrouwbaarder zijn. Binnen 48 uur ontvang je van ons het bod op je auto en weet je dus de restwaarde.

Meer informatie over onze dienstverlening:

Onafhankelijke beoordelingen