Waarde auto checken

Speel je met het idee om een andere auto te kopen, maar ben je er niet zeker van hoeveel je huidige auto waard is, dan kun je via ikwiljouwautokopen.nl eenvoudig, snel en gratis de auto dagwaarde checken. Je weet dan precies hoeveel je auto op dat moment waard is. Met deze informatie kun je het budget van je nieuw te kopen auto bepalen.

Mercedes E-Klasse Waarde checkenHoe werkt het?

Op onze website voer je het kenteken in, voeg je eventueel één of meerdere foto’s toe en vul je een aantal kenmerken van je auto in. Bijvoorbeeld het bouwjaar, het aantal kilometers en de staat van de auto. Met deze informatie gaan onze taxateurs voor jou aan de slag. De nieuwwaarde van de auto wordt bepaald en daar wordt een bedrag in verband met waardevermindering van af getrokken. Uiteindelijk blijft de dagwaarde over, de dagwaarde is dus eigenlijk het bedrag waarmee een gelijkwaardige auto aangeschaft zou kunnen worden. In een paar eenvoudige stappen kan je dus de dagwaarde check uitvoeren. Als de waarde voldoet aan de verwachting of boven verwachting dan kan je er voor kiezen om je auto direct te verkopen. Is de waarde lager dan verwacht dan kan je er voor kiezen om de auto niet direct te verkopen.

Bepalen dagwaarde

Waardevermindering treedt op door gebruik van de auto. De leeftijd van de auto en het aantal gereden kilometers bepaald dus eigenlijk de afschrijving. Maar ook de staat van het onderhoud en eventuele accessoires zijn van invloed op de waarde. Ook waardebepalend is de vraag en het aanbod van jouw type auto. Dit heeft zeker een invloed op de dagwaarde.Je kan je voorstellen dat als er veel auto’s van een type worden aangeboden en hier weinig vraag naar is dat de waarde zal dalen. Doe een waarde check auto en zie hoe dit in jouw situatie is.

Meer informatie over onze dienstverlening:

Vraag en aanbod

Dagwaarde Volkswagen Polo

De check door onze experts gaat echter verder dan een rekensom op papier. Wij weten namelijk precies wat de vraag en wat het aanbod op dat moment op de markt is. Door de jarenlange ervaring en veel kennis van de markt kunnen wij vaak meer bieden dan de dagwaarde. Laat je verrassen door ons bod! Het gebeurt namelijk vaak dat bij auto’s waar weinig aanbod van is er een veel hogere dagwaarde gegeven kan worden. Dit maakt het interessant om juist via onze website de waarde van je auto te checken en vervolgens via dezelfde website je auto te verkopen. Snel, eenvoudig en gratis via één portaal.

Ben je nieuwsgierig hoeveel jouw auto nog waard is, check het dan gratis via onze website. Binnen 48 uur ontvang je een betrouwbare indicatie van de dagwaarde verwerkt in een scherp bod.

Onafhankelijke beoordelingen