De echte dagwaarde in 3 minuten? Vraag een gratis bod aan:

Of kies handmatig het merk en model.
 
Vraag een gratis bod aan
Vul het taxatieformulier in voor een gratis en vrijblijvend bod.
Ontvang de beste prijs
Ontvang binnen 48 uur een gegarandeerd bod.
Accepteren of afwijzen
Bij akkoord wordt je auto opgehaald, betaald en gevrijwaard.

Dagwaarde auto

Wat is de waarde van mijn auto? Dat is natuurlijk een hele belangrijke vraag wanneer je van plan bent om je auto te verkopen. Uiteindelijk is een auto het geld waard wat een ander er voor bereid is te geven. Er zijn een aantal waarde bepalingen waar we in de autobranche mee te maken hebben, dat zijn onder andere een handelswaarde, verkoopwaarde en een inruilwaarde. Met handelswaarde wordt ook vaak de auto dagwaarde aangeduid. Deze verschillende benamingen vertegenwoordigen allemaal een andere waarde.

Dagwaarde Alfa Romeo

Dagwaarde auto

De auto dagwaarde wordt zoals eerder gezegd in de volksmond ook vaak handelswaarde genoemd, dit betreft de waarde van een auto op het moment dat hij per direct van de hand zou worden gedaan door middel deze te verkopen aan een groothandel of handelaar. Vaak spreken verzekeringsmaatschappijen ook van een dagwaarde wanneer een auto total loss is gereden, dan wordt vaak deze (dag) waarde uitbetaald.

Kom door middel van de onderstaande informatie achter het antwoord op de vraag wat is mijn auto waard? of vraag een gratis bod aan:

Overweeg jij om jouw auto te verkopen via Ikwiljouwautokopen.nl? Bekijk dan hieronder onze werkwijze en voordelen:

Inruilwaarde auto

Op het moment dat je een auto gaat inruilen bij een garage of dealer spreken we van een inruilwaarde. Deze waarde is eigenlijk niets meer of minder dan de handelswaarde van een auto plus daarbovenop een stukje marge van de nieuwe auto, of occasion natuurlijk. Een klein voorbeeld, stel de handels waarde van jouw auto betreft € 5.000,– de marge die de dealer heeft op een nieuwe auto is € 1.500,– samen is dit een inruilwaarde van € 6.500,–. Het bedrag van € 1.500,– wordt ook vaak minimaal als korting gegeven wanneer je niks in zou ruilen, het is dus zeer aan te raden je eigen auto zelf te verkopen en vervolgens om korting te vragen bij de garage.

Verkoopwaarde auto

De dagwaarde bepalen van een Volkswagen Golf

Over verkoopwaarde spreken we uiteraard of de verkoopprijs van een auto wanneer deze wordt verkocht aan een eindgebruiker oftewel jij als klant. Dit zijn de prijzen van auto’s die je op verschillende websites aantreft zoals autoscout24, autotrack, marktplaats en vele anderen. Dit is de advertentie vraag prijs van een auto. De verkoopwaarde auto is dus een andere waarde dan een dagwaarde auto of een inruilwaarde van een auto. Wil je de waarde van mijn auto weten? Welke waarde wil je dan weten? Via de gratis auto taxatie van Ikwiljouwautokopen.nl kun je makkelijk, snel en veilig de hoogste handelswaarde van je auto ontvangen en deze dan ook nog eens makkelijk en betrouwbaar aan ons verkopen, je ontvangt direct een vrijwaring en geld. Wat is mijn auto waard? Vraag dan aan Ikwiljouwautokopen.nl. Jij het geld, wij de auto!

Onafhankelijke beoordelingen
Bekijk hier al onze beoordelingen.