De echte dagwaarde in 3 minuten? Vraag een gratis bod aan:

 
  • Een gratis en vrijblijvend bod
  • Klantwaardering: 8.8
  • Dagwaarde auto met behulp van onze gratis taxatie
  • Eigen ophaalservice
Visser uit Mijdrecht
Pijnenburg uit Den Dungen
Wij verzamelen reviews op externe sites, lees hier meer.

Dagwaarde auto

Wat is de waarde van mijn auto? Dat is natuurlijk een hele belangrijke vraag wanneer je van plan bent om je auto te verkopen. Uiteindelijk is een auto het geld waard wat een ander er voor bereid is te geven. Er zijn een aantal waarde bepalingen waar we in de autobranche mee te maken hebben, dat zijn onder andere een handelswaarde, verkoopwaarde en een inruilwaarde. Met handelswaarde wordt ook vaak de auto dagwaarde aangeduid. Deze verschillende benamingen vertegenwoordigen allemaal een andere waarde.

Dagwaarde Alfa Romeo

Dagwaarde auto

De auto dagwaarde wordt zoals eerder gezegd in de volksmond ook vaak handelswaarde genoemd, dit betreft de waarde van een auto op het moment dat hij per direct van de hand zou worden gedaan door middel deze te verkopen aan een groothandel of handelaar. Vaak spreken verzekeringsmaatschappijen ook van een dagwaarde wanneer een auto total loss is gereden, dan wordt vaak deze (dag) waarde uitbetaald.

Kom door middel van de onderstaande informatie achter het antwoord op de vraag wat is mijn auto waard of vraag een gratis bod aan. Het aanvragen van een bod kost je ongeveer drie minuten. Je voert je kenteken in op bijvoorbeeld de homepage en beantwoord een aantal vragen over onder andere de kilometerstand, opties en eventuele schades. Met deze informatie gaan wij aan de slag en je ontvangt binnen 48 uur gratis de dagwaarde van jouw auto. Je bent vrij om dit bod af te wijzen of te accepteren.

Inruilwaarde auto bepalen

BMW 1-Serie Dagwaarde

Op het moment dat je een auto gaat inruilen bij een garage of dealer spreken we van een inruilwaarde. Deze waarde is eigenlijk niets meer of minder dan de handelswaarde van een auto plus daarbovenop eventueel een stukje marge van de nieuwe auto. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de dealer jouw in te ruilen auto op een verkoopwaarde van €3.000 schat. Hij zou dan €2.500 inruilwaarde kunnen bieden maar als hij een hoge marge heeft op de auto die jij koopt kan hij ook €3.000 kunnen bieden. Het lijkt er dan op dat je een hoge inruilprijs krijgt voor jouw auto maar de verkoper had ook een korting van €500 kunnen geven op de nieuwe auto.

Ons advies is daarom om altijd te vragen aan de verkoper wat de minimale prijs is wanneer je niets inruilt. Dit kan zeer lucratief zijn! Vraag vervolgens ook een bod aan bij inkoop sites zoals Ikwiljouwautokopen.nl en maak je eigen rekensom. Op deze manier krijg je een beter beeld van de dagwaarde van jouw auto.

De dagwaarde bepalen van een Volkswagen Golf

Auto dagwaarde v.s. verkoopwaarde

Over verkoopwaarde spreken we uiteraard of de verkoopprijs van een auto wanneer deze wordt verkocht aan een eindgebruiker oftewel jij als klant. Dit zijn de prijzen van auto’s die je op verschillende verkoopsites. Dit is de advertentie vraag prijs van een auto. De verkoopwaarde auto is dus een andere waarde dan een dagwaarde auto of een inruilwaarde van een auto.

Wil je de waarde van jouw auto weten? En welke waarde specifiek? Via de gratis auto taxatie van Ikwiljouwautokopen.nl kun je makkelijk, snel en veilig de hoogste handelswaarde van je auto ontvangen en deze dan ook nog eens makkelijk en betrouwbaar aan ons verkopen, je ontvangt direct een vrijwaring en geld. Vraag dan een bod aan via Ikwiljouwautokopen.nl. Jij het geld, wij de auto!

Duizenden tevreden klanten gingen u voor