Algemene auto verkoop tips

Wanneer je een auto wilt verkopen is het natuurlijk van belang om je auto zo goed mogelijk voor de dag te laten komen, mits je de hoogste prijs wilt ontvangen natuurlijk. Of je nu je auto verkoopt aan een particulier, inruilt of aan een bedrijf, in alle gevallen zal je auto de hoogste prijs opbrengen wanneer hij in een frisse, technisch goede en schone staat verkeerd.

Tip 1. Hernieuw de APK

Controleer altijd tot wanneer je auto APK is gekeurd, is de APK van je auto (bijna) verlopen zorg er dan voor dat hij opnieuw wordt gekeurd. Een APK keuring hoeft absoluut niet duur te zijn, dit kan al vanaf slechts €15 en je verhoogt de verkoopwaarde van je auto er enorm mee.

Tip 2. Zorg voor een logische kilometerstand (NAP)

Nationale Auto Pas, afgekort NAP, je komt het ongetwijfeld tegen tijdens het verkoopproces van je auto. Als je auto NAP heeft, houdt dit in dat de kilometerstand correct is. Alle RDW erkende bedrijven in Nederland zijn verplicht om tellerstanden van auto’s tijdens een onderhoudsbeurt of APK keuring door te geven en te registreren bij het RDW. Wanneer bij een registratie de tellerstand lager is dan de laatste registratie  daarvoor wordt een tellerstand als “onlogisch” gezien.

Nieuwsgierig of de tellerstand van jouw auto logisch of onlogisch is? Dit kan je makkelijk en gratis checken bij het RDW. Wanneer het blijkt dat de tellerstand van jouw auto onlogisch is dan kun je het beste uitzoeken waarom dit het geval is aangezien dit de waarde van je auto behoorlijk negatief beïnvloedt. De reden kan zijn dat de tellerstand eerder al een keer  is teruggedraaid in het verleden maar wat ook kan is dat een monteur een typefout heeft gemaakt bij de registratie van je tellerstand, in dat laatste geval is een correctie aanvragen bij het RDW aan te raden. Wanneer de fout duidelijk is zal het RDW de NAP corrigeren binnen 5 werkdagen naar een “logische” stand.

Naast dat het de waarde van een auto aanzienlijk beïnvloedt,evenals de onderhoudsconditie en de veiligheid is het terugdraaien van tellerstanden sinds 1 januari 2014 ook bij wet verboden.

Het bovenstaande geldt alleen voor origineel Nederlandse auto’s. Wanneer je een import auto hebt zal deze nooit als “logisch” bestempeld worden door het RDW maar als “geen oordeel” aangezien de geschiedenis niet kan worden achterhaald. Een geïmporteerde auto kan wel als onlogisch worden bestempeld, in dit geval is de volgorde van de standen die Nederland zijn geregistreerd niet logisch.

Tip 3. Toon de onderhoudsgeschiedenis!

Wanneer je een gebruikte auto koopt of verkoopt is het voor de “kopende” partij van groot belang hoe er met de auto is omgegaan in het verleden. Uiteraard is het onderhoudsverleden van een auto erg belangrijk en dit kan veel zeggen over de technische staat van de betreffende auto. Heeft de auto bijvoorbeeld de onderhoudsbeurten ondergaan die de fabriek voorschrijft?

Is de distributieriem (tijdig) vervangen en wat is de staat van de banden. Dit kan je als het goed is terug vinden in het onderhoudsboekje die bij elke nieuwe auto meegeleverd wordt. Normaal gesproken wordt al het onderhoud dat gepleegd is aan de auto hier in bijgehouden. Het is dan ook aan te raden de onderhoudsboekjes te tonen bij de online advertentie, dit verhoogd de waarde en betrouwbaarheid van je auto.

Tip 4. Vermeld alle (Fabrieks) Opties

Wat zijn de opties eigenlijk van mijn auto en wat is het verschil met accessoires? Heel simpel, alles wat af-fabriek is meegekomen is met de auto zijn opties, zoals bijvoorbeeld airconditioning,een navigatiesysteem en elektrische ramen.

Alles wat naderhand is gemonteerd zijn accessoires, denk hierbij aan een skikoffer. De opties van je auto zijn waarde verhogend, normaal gesproken geldt; hoe meer opties hoe hoger de waarde van de auto. Het is daarom slim om alle opties die je auto heeft te benoemen wanneer je je auto verkoopt, meestal is hier een aparte pagina voor in een auto verkoop advertentie. Sommige potentiële autokopers zoeken zeer gedetailleerd naar auto’s die bepaalde opties hebben, het is mede daarom belangrijk dat u alle opties aangeeft aangezien uw auto anders door het filter buitenzicht blijft van deze categorie autokopers.

Tip 5. Maak mooie foto’s

Zien doet kopen, dat is met alles zo. Goede foto’s zijn een essentieel onderdeel wanneer je je auto wilt verkopen. Of je nu je auto zelf verkoopt of via Ikwiljouwautokopen.nl het is van groot belang om veel en goede foto’s te maken van je auto. Zie hieronder een stappenplan hoe je het beste een serie foto’s kan maken voor het verkopen van jouw auto.

Mochten er specifieke opties aan je auto zitten maak dan detailfoto’s van bijvoorbeeld een panoramadak of een trekhaak maar ook wanneer je auto kleine (schaaf) schade of deuken heeft. Zo ontstaan er bij een eventuele verkoop en/of bezichtiging geen discussies en is alles vooraf transparant en zijn er geen verrassingen.

Vraag een gratis bod aan:
Of kies handmatig het merk en model.
Gratis & snel je auto verkopen in 3 stappen:
1. Meld je auto gratis aan
Ontvang binnen 48 uur gratis een taxatie.
2. Ontvang de beste prijs
Je ontvangt gratis en vrijblijvend een bod.
3. Verkocht!
Bij akkoord wordt je auto opgehaald, betaald en gevrijwaard.
Duizenden tevreden klanten gingen u voor