Auto verkoop kanalen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto te verkopen. Wat voor jou de beste optie is, is erg persoonlijk. In het onderstaande overzicht kan je gemakkelijk zien wat het beste bij jou past. Vervolgens geven we per verkoopkanaal extra toelichting en gaan we in op de voor- en nadelen.

Kanaal Verkoopprijs Gemak Service Zekerheid
Particulier verkopen
Auto inkoop site
Garage of dealer
Auto inruilen

Verkopen aan een particulier

Wanneer je zelf een auto particulier wilt verkopen gaat daar natuurlijk wel behoorlijk wat tijd in zitten. Je moet de auto laten poetsen, goede foto’s maken en adverteren. Dit kost al snel €25 per maand.

Daarbij komt dat enig geduld noodzakelijk is, de kans bestaat dat je auto niet binnen een maand verkocht wordt en je nogmaals het advertentiebedrag moet betalen. Zolang de auto niet overgeschreven is betaal je de auto verzekering en wegenbelasting wel gewoon door. Tevens moet je er rekening mee houden dat je proefritten moet organiseren en wanneer er (technisch) wat mis blijkt te zijn met de auto, de koper er ongetwijfeld bij je op terug zal komen. Hier tegenover staat dat je waarschijnlijk een hogere prijs zult ontvangen.

Wanneer je je auto particulier gaat verkopen is het belangrijk om de een goede advertentie te plaatsen. Dit doe je onder andere goede foto’s en een heldere omschrijving.

Voordelen Nadelen
Waarschijnlijk de hoogste prijs
Auto wordt aan huis verkocht
Advertentiekosten
Kost meer tijd & energie
Zelf onderhandelen
Minder zekerheid over betaling
Overschrijving dient zelf geregeld te worden
Mogelijk gedoe naderhand (koper)

Ga je voor een particuliere verkoop? Bekijk dan ons stappenplan om een auto particulier te verkopen.

Verkopen aan of via een auto inkoop site

Wanneer je een schappelijke prijs wilt ontvangen voor de auto, maar minder tijd en energie kwijt wilt zijn, dan is een auto inkoop site zoals Ikwiljouwautokopen.nl een serieuze optie. Via een auto inkoop site kan je zorgeloos en veilig je auto verkopen, het enige nadeel is dat je mogelijk meer voor de auto kunt ontvangen als je deze particulier verkoopt.

Je auto verkopen aan of via een inkoop site begint altijd met het aanvragen van een vrijblijvend bod. Vervolgens krijg je binnen een aantal dagen een bod, bij Ikwiljouwautokopen.nl is dit bod gegarandeerd en uiteraard gebaseerd op de gegevens die jij hebt ingevuld. Er zijn ook auto inkoop sites die een taxatiewaarde geven en pas ter plekke een echt bod doen.

Verkopen aan Ikwiljouwautokopen.nl

Op het moment dat je ons bod accepteert kan je er voor kiezen om de auto op te laten halen bij je thuis of op een andere gewenste locatie. Natuurlijk kun je jouw auto ook zelf komen afleveren. Onze auto ophaalservice is uniek omdat veel andere auto inkoop bedrijven de auto niet zelf kopen, maar je zullen doorsturen naar de garage of dealer met het hoogste bod. Bij de verkoop wordt de huidige staat van de auto vergeleken met het taxatieformulier dat je online hebt ingevuld. Wanneer dit overeenkomt ontvang je direct een vrijwaring van ons en wordt het geld ter plekke overgemaakt of desgewenst contant voldaan.

Meer informatie over onze werkwijze is hier terug te vinden.

Voordelen Nadelen
Gegarandeerde prijs (Bij Ikwiljouwautokopen.nl)
100% Gratis
Binnen een aantal dagen verkocht
Zekerheid over betaling
Overschrijving wordt geregeld
Geen gedoe naderhand
Auto ophaal service (Bij Ikwiljouwautokopen.nl)
Geen tussenpersonen (Bij Ikwiljouwautokopen.nl)
Mogelijk een hogere prijs bij particuliere auto verkoop

Auto aan garage of dealer verkopen

Het is ook een optie om de auto direct te verkopen aan een garage of dealer. In dit geval zou je zelf één of meerdere bedrijven kunnen benaderen en de auto moeten aanbieden. Waarschijnlijk zal het autobedrijf de auto eerst willen zien voordat er geboden kan worden. Zorg er in dat geval voor dat je de auto aanbied bij een bedrijf dat in hetzelfde segment auto’s verkoopt.  Je kunt dit gemakkelijk controleren door naar het huidige occasion aanbod te kijken (zijn dit dezelfde soort auto’s?).

Voordelen Nadelen
Koper is van te voren bekend
Overschrijving wordt geregeld
Zekerheid over betaling
Geen gedoe naderhand
Gratis
Relatief lage verkoopprijs
Relatief veel werk

Auto inruilen op nieuwe auto

Je auto inruilen voor een nieuwe auto is natuurlijk ook een mogelijkheid. Bij de meeste autobedrijven kan je jouw huidige auto inruilen op de auto die je daar weer wilt aanschaffen. Vaak is de inruilprijs wel gebaseerd op een zogenaamde “handelswaarde” welke niet al te hoog liggen. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn, dan is dit de makkelijkste manier. Het voordeel wanneer je je auto niet inruilt is, dat je vaak een aanzienlijke korting kunt bedingen op de auto die je wilt kopen bij het autobedrijf.

Voordelen Nadelen
Koper is van te voren bekend
Overschrijving wordt geregeld
Directe korting op nieuwe auto
Geen extra kosten
Minder korting op nieuwe auto
Relatief lage prijs (voor de in te ruilen auto)
Vraag een gratis bod aan:
Of kies handmatig het merk en model.
Gratis & snel je auto verkopen in 3 stappen:
1. Meld je auto gratis aan
Ontvang binnen 48 uur gratis een taxatie.
2. Ontvang de beste prijs
Je ontvangt gratis en vrijblijvend een bod.
3. Verkocht!
Bij akkoord wordt je auto opgehaald, betaald en gevrijwaard.
Onafhankelijke beoordelingen