Papieren om auto te verkopen

Een auto kan overgeschreven worden bij een kentekenloket, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie (Zoetermeer, Den Bosch of Veendam). Het is ook mogelijk om een voertuig online over te schrijven. Bij het overschrijven van de auto is het belangrijk dat je het juiste kentekenbewijs hebt. Welk bewijs dit is en wat je moet doen als je deze kwijt bent lees je hieronder.

Kentekencard of Kentekenbewijs

Er zijn twee type kentekenbewijzen. Een kentekencard (na januari 2014) en het papieren kentekenbewijs (voor januari 2014). Hieronder lees je welk bewijs je nodig hebt bij het verkopen van je auto. Zonder de juiste papieren is het niet mogelijk om je auto te verkopen. Zorg er daarom voor dat je de juiste papieren hebt klaarliggen.

Na 1 januari 2014 op naam: Kentekencard

Na 1 januari 2014 op naam: Kentekencard

Sinds 1 januari 2014 geeft de RDW een kentekencard af in plaats van de bekende papieren variant. Dit pasje is net zo groot als een bankpas. Bij de ontvangst van het kentekencard ontvang je ook een brief waarop de “tenaamstellingscodes” ingevuld kunnen worden. Het eerste deel van de code ontvang je wanneer je de auto op naam zet bij een kentekenloket. Het tweede deel van de code is vooraf ingevuld op de brief. Het is belangrijk dat je beide delen bij de hand hebt wanneer je de auto verkoopt.

Als je de brief met tenaamstellingscodes kwijt bent kan je deze codes opnieuw aanvragen. Dit kost €1. Als je ook het kentekencard kwijt bent zal je een nieuw kentekenbewijs moeten aanvragen, de kosten hiervan bedragen €31,50.

Voor 1 januari 2014 op naam: Papieren kentekenbewijs

Het kentekenbewijs dat uitgegeven werd tot 1 januari 2014 bestaat uit bestaat uit drie delen.

  1. Voertuigbewijs (deel IA) – Het deel met de voertuiggegevens
  2. Tenaamstellingsbewijs (deel IB) – Het deel met de tenaamstellingsgegevens
  3. Overschrijvingsbewijs (deel II) – Het deel dat nodig is bij overschrijving van het kentekenbewijs en dat je thuis moet bewaren

Zorg er bij de verkoop van je auto voor dat je alle drie de delen bij de hand hebt, anders kan de auto niet worden overgeschreven.

Kentekenbewijs Deel IA

Voor 1 januari 2014 op naam: Kentekenbewijs Deel IA

Kentekenbewijs Deel II

Voor 1 januari 2014 op naam: Kentekenbewijs Deel IB

Kentekenbewijs Deel 2

Voor 1 januari 2014 op naam: Kentekenbewijs Deel 2

Vraag een gratis bod aan:
Of kies handmatig het merk en model.
Gratis & snel je auto verkopen in 3 stappen:
1. Meld je auto gratis aan
Ontvang binnen 48 uur gratis een taxatie.
2. Ontvang de beste prijs
Je ontvangt gratis en vrijblijvend een bod.
3. Verkocht!
Bij akkoord wordt je auto opgehaald, betaald en gevrijwaard.
Onafhankelijke beoordelingen