Tips voor een goede auto advertentie

Foto's advertentie auto

Wanneer je jouw auto particulier gaat verkopen, is de online advertentie erg belangrijk. Je auto kan nog zo mooi of technisch goed zijn, als je dit niet goed aanprijst zullen veel potentiële kopers afhaken.

Goede foto’s maken

Ten eerste is het aan te bevelen om een serie goede foto’s te maken van de auto. De advertentie is als het ware de nieuwe (online) showroom en mensen willen dan ook alle details van de auto via een foto of video kunnen zien zodat ze niet voor verrassingen komen te staan wanneer ze de auto in de eindfase van de aankoop komen bekijken.

Zet de auto van alle kanten op de foto en maak close-up foto’s van extra opties of schades. Zijn er boekjes aanwezig en zijn deze netjes ingevuld? Zet deze dan ook op de foto!

Opties van de auto

Ten tweede is het belangrijk om alle opties die je auto heeft aan te vinken, denk hierbij aan een airconditioning, elektrische ramen, schuifdak, xenon verlichting, lederen bekleding et cetera. Als je twijfelt over een optie raden we je aan om dit na te vragen bij iemand met meer verstand van auto’s of om je eigen garage te raadplegen.

Online Auto AdvertentiesAdvertentietekst

Ten derde; beschrijf de auto uitgebreid. Wat is de reden van verkoop en wat zijn de voordelen van je auto. Informeer daarnaast over de onderhoudshistorie. Is er onlangs een onderhoudsbeurt uitgevoerd, heeft de auto een nieuwe APK of een nieuwe distributieriem?

Wanneer de auto vanuit het buitenland is geïmporteerd, is het belangrijk dat de buitenlandse kilometers aantoonbaar zijn. Dit kan door een sluitende onderhoudshistorie. Als dit het geval is, is het belangrijk om dit te vermelden bij de omschrijving.

Verwerk tot slot de belangrijkste aspecten in de kop van je advertentie, voorbeeld: Nissan Pixo 1.0 Look|*Airco*|5drs|NAP

Gratis auto adverteren

Als je de auto particulier gaat verkopen is ons advies om op meerdere paarden te wedden. Plaats je advertentie op meerdere verkoop sites. De meest populaire sites zijn Marktplaats.nl, Autowereld.nl, Autoscout.nl en Autotrack.nl. Op de sommige websites kan je de auto gratis adverteren, maar op bijvoorbeeld Marktplaats.nl zal je per maand moeten betalen.

Vraag een gratis bod aan:
Of kies handmatig het merk en model.
Gratis & snel je auto verkopen in 3 stappen:
1. Meld je auto gratis aan
Ontvang binnen 48 uur gratis een taxatie.
2. Ontvang de beste prijs
Je ontvangt gratis en vrijblijvend een bod.
3. Verkocht!
Bij akkoord wordt je auto opgehaald, betaald en gevrijwaard.
Onafhankelijke beoordelingen