Ontvang gratis en vrijblijvend een bod.

Of kies handmatig het merk en model.
 

1. Verkoop kanaal kiezen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto te verkopen. Wat voor jou de beste optie is, is erg persoonlijk.

Wil je absoluut de hoogste prijs, heb je tijd om te wachten en sta je open voor onderhandelingen? Dan is een particuliere verkoop een goede optie. Er zijn in dat geval veel auto verkoop sites waar je de auto kunt aanbieden.

Wil je meer zekerheid, service en snel je geld? Dan sluit een auto inkoop bedrijf zoals Ikwiljouwautokopen.nl beter aan bij jouw situatie.

2. Vraagprijs bepalen

Wat de waarde van een auto is, is onder andere afhankelijk van vraag en aanbod.

Daarnaast is ook het risico voor de koper van invloed. Een oudere auto, hoge kilometerstand of onbekende onderhoudshistorie kunnen er voor zorgen dat een koper niet het achterste van zijn tong zal laten zien.

Je kunt een auto verkopen aan een particulier, auto inkoop bedrijf, garage of inruilen op een andere auto. Ga je voor een particliuere verkoop? Dan helpen wij je om een realistische vraagprijs te bepalen.

3. Online advertentie

Een goede en eerlijke advertentie van de auto kan het verschil maken en is daarom erg belangrijk.

Maak daarom altijd goede foto's de auto, zowel van de binnen- als buitenkant. Denk ook om de boekjes. Een ingevuld onderhoudsboekje is het bewijs van een goed onderhouden auto en daarom prijs verhogend.

Ook de beschrijving is van groot belang. Wees eerlijk en beschrijf wat de reden is van de verkoop, welke eventuele schades of defecten er zijn en hoe de auto is onderhouden.

4. Auto schoonmaak tips

Bij het verkopen van een auto is de eerste indruk erg belangrijk, vooral wanneer je kiest voor een particuliere verkoop is het belangrijk dat de auto netjes en schoon is.

Je kunt de auto natuurlijk even door de wasstraat halen, hierdoor wordt de auto vaak nog schoner dan wanneer je het zelf zou doen. Voor het beste resultaat kan je de auto ook professioneel laten reinigen, de kosten hiervan variëren van €100 tot €150.

5. Bezichtiging & proefrit

Je wilt de hoogste prijs voor je auto en hebt daarom voor particuliere verkoop gekozen. Als de potentiële koper langskomt zal hij of zij diverse vragen hebben, zorg er voor dat je hier goed op bent voorbereid.

Doe de auto ook niet beter voor dan dat hij is, als verkoper heb je namelijk een mededelingsplicht. Je bent verplicht om de koper op de hoogte te stellen van eventuele bestaande gebreken aan de auto.

Als je het prettig vindt kan je de potentiële koper een proefritverklaring laten tekenen. Hierin leg je vast dat, wanneer er schade aan de auto of aan derden wordt toegebracht tijdens de rit, de bestuurder hiervoor aansprakelijk is.

6. Benodigde autopapieren

Als de betaling rond is, kan de auto overgeschreven worden. Verkoop je de auto aan ons, dan gebeurt dit altijd per direct op locatie. Je hebt dus direct het geld en de vrijwaring.

Zonder de juiste papieren kan de auto niet worden overgeschreven, om de auto verkoop te kunnen afronden is het dus belangrijk dat je de juiste kentekenpapieren hebt.

7. Algemene verkoop tips

Uiteraard wil je de snel en vooral tegen een goede prijs je auto verkopen. Om dit te bereiken is het van belang dat je vraagprijs realistisch is en dat auto in de praktijk overeenkomt met hoe deze online is gepresenteerd.

Zorg er voor dat alles wat bij de auto hoort (boekjes, sleutels, kentekenbewijs) aanwezig is zodat de overdracht soepel verloopt. Vergeet daarnaast niet om de autoverzekering op te zeggen.

Duizenden tevreden klanten gingen u voor